Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & Change


In de media

 

In gesprek met Paul Kloosterboer

22-03-2024

Als ik aanbel bij zijn appartement in Hilversum,
voel ik de spanning in mijn lijf. Lees verder …

Plaats commentaar

Waarom steeds dezelfde fouten?

08-11-2022

Maken maken sommige organisaties steeds dezelfde fouten? Die vraag staat centraal in de podcast die Tjip de Jong met mij heeft opgenomen. Een intens gesprek over het onderkennen van en ontsnappen aan organisatiepatronen. luister verder.

Plaats commentaar
 

‘The Resonant Practitioner’

17-06-2022

Ter begeleiding van de nieuwe professionaliseringsmethodiek voor organisatieadviseurs ‘Jouw plek tussen de sterren’ heeft de Ooa mij gevraagd een verdiepend videocollege te verzorgen: ‘The Resonant Practitioner’.

Plaats commentaar

Jouw plek tussen de sterren

13-06-2022

Samen met collega’s van de Wetenschappelijke Raad van de Ooa (Orde van organisatieadviseurs) heb ik een nieuwe methodiek ontwikkeld voor het ontwikkelen en versterken van je professionele identiteit als organisatieadviseur: ‘Jouw plek tussen de sterren‘.

Plaats commentaar
 

Verloren Vaders

27-08-2021

Aan de oeroude wetten van het leven kan geen sociaal systeem zich onttrekken, noch families, noch organisaties. Insluiten van het verleden verbindt met het heden en de toekomst. Hoe een onverwachte email van een onbekende het verhaal van vijf generaties in mijn familie verbindt. Lees verder …

Plaats commentaar

Podcast

27-05-2021

Vanaf 6 april is de Ambachtsschool voor Organiseren & Veranderen gestart met een serie podcasts van 21 minuten per aflevering. De podcasts zijn een vervolg op het Tijdloze Heldenfestival op 6 maart 2020 en de Tijdloze Helden Kerstspecial 2020 van M&O, tijdschrift voor management & organisatie. Luister verder …

Plaats commentaar
 

Jubileumuitgave TsvB

16-11-2020

De redactie van Tijdschrift voor Begeleidingskunde lanceert het jubileumnummer, in het kader van het 40-jarig bestaan van LVSC. Redactieleden Maartje de Vries, Kees Faber, Tijn Ponjee, Paul Kloosterboer en Harry Haakman vertellen wat deze jubileumuitgave voor hen zo speciaal maakt. Kijk en lees verder.

Plaats commentaar

Op de pof

02-09-2020

Ik ben gezegend dat mijn dierbaren en ik tot
nu toe gevrijwaard zijn gebleven van corona.
Misschien kost het me daarom wel
moeite mijn gedachten en gevoelens rond
deze coronacrisis te ordenen. Enerzijds … lees verder

Plaats commentaar
 

Tussen wens en werkelijkheid

05-12-2019

Het gilde der adviseurs, in elk geval der organisatieadviseurs, kent nogal al wat idealisten en ideologen in z’n populatie. Dat wil zeggen gedreven vakgenoten met uitgesproken opvattingen over hoe organisaties zouden moeten werken. Hoe strategie, structuur en cultuur op elkaar afgestemd zouden moeten zijn, hoe ze zouden moeten leren, ontwikkelen en evolueren tot cyaankleurige, onverdraaide, zelforganiserende netwerkorganisaties … Lees verder

Plaats commentaar

Strategisch Adviseren BCO Onderwijsadvies

02-06-2019

Op welke manier kunnen we onze adviseurs sterker maken zodat ze onze klanten beter van dienst kunnen zijn? Dat was de centrale vraag. Ruim een jaar later heeft een groep van 24 deelnemers een intensief Incompany Programma achter de rug. De Jong is trots op wat zijn adviseurs hebben geleerd: … Lees verder.

Plaats commentaar