Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & Change


In de media

 
dscf8500-kopie

Werken met de werkelijkheid

20-02-2018

Een zonovergoten middag op Fort de Batterijen in Nieuwegein. Heeft dat iets met opladen te maken? Ja! Of is het een uitje? Ja, ook! Dit is zo’n middag waarin werk en plezier even helemaal samenvallen. We starten met tien collega’s en zo’n honderd enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers met de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen. Lees verder.

Plaats commentaar
conflict-405744_1280

Horen interne adviseurs bij top of werkvloer?

21-08-2017

Interne adviseurs hebben het niet makkelijk. Ze moeten bruikbare adviezen uitbrengen in een organisatie waar ze zelf bij horen. Maar waar horen ze eigenlijk bij: de top of de werkvloer? Lees verder.

Plaats commentaar
 
photography-1237827_1920

Meesterschap ontwikkelen door in- en uitzoomen

19-08-2017

Een bestuursadviseur van een gemeente vertelt dat zij zichtbaarder wil worden als adviseur. Na enig doorpraten blijkt dat de wens van haar leidinggevende komt. Zij beaamt. Hoe voor de hand zou het liggen met deze professional te gaan brainstormen hoe zij zich wat autonomer en assertiever kan opstellen? En zou dat echt helpen? Lees verder.

Plaats commentaar
blog-adviseren-is-een-vak-een-dans-tussen-adviseur-en-opdrachtgever-hendrik-jan-doevendans

Adviseren is een vak

25-04-2017

Hendrik-Jan Doevendans is oud deelnemer aan Meesterschap in Adviseren en beschrijft zijn ervaringen.

‘Toen een collega mij wees op deze leergang was mijn belangstelling direct gewekt. De inhoud en het niveau spraken me aan. Ik kijk met veel plezier terug op een erg leuke periode. Bovendien merk ik dat ik mijn werk anders aanpak.’ Lees verder.

Plaats commentaar
 
betweter

De adviseur als betweter

09-08-2016

“Wat is goed adviseren?”, vroeg ik een flink aantal adviseurs in organisaties. “Het is niet meer: geef mij uw probleem en ik kom terug met het goede antwoord,” zeggen zij.
De adviseur als betweter sterft uit. “Adviseren anno nu begint met herkennen en erkennen van alles wat er al is …” Lees verder.

Plaats commentaar
AenO

“Spanning voor intern adviseur valkuil en bestaansrecht”

06-04-2016

Hoe stel je als intern adviseur je expertise zo ter beschikking dat mensen in de lijn en het kernproces zelf hun problemen oplossen? Dat is de centrale vraag in het HR-college van adviseur, auteur en docent Paul Kloosterboer. ‘Als je niet oppast, word je vroeg of laat onderdeel van het probleem.’ Lees verder.

Plaats commentaar
 
mushroom-634476_960_720

Ben ik een bacterie of een schimmel?

23-03-2016

Ik maak met Wim van der Putten, hoogleraar biodiversiteit en zwager van mijn levensgezellin, een lange boswandeling. Al struinend vraag ik hem honderduit over bodemecologie, zijn specialiteit. Niet toevallig, want de wereld van organiseren en veranderen is ook een ecologie, dus ik ben benieuwd wat ik van hem kan leren. Lees verder

Plaats commentaar
Micro-ontstekingen

Adviseren in de arena

01-03-2016

De afgelopen tijd ben ik tegen een zwaar onderschat fenomeen aangelopen: het haast onzichtbare gevecht van interne en externe adviseurs op het kruispunt van praktijk, professionaliteit en politiek. Een paar voorbeelden.

Ik sprak laatst met een controller … Lees verder.

Plaats commentaar
 
2000px-Tractus_intestinalis_base.svg

‘Intern adviseren en spijsverteren’

10-02-2016

In menig personeelsadvertentie voor interne adviseurs staat: resultaat- en klantgericht, organisatiesensitief, analytisch en overtuigingskracht. En als het even kan ‘strategisch’. Vertrouwd, maar gaat het hier wel om? Lees verder.

Plaats commentaar
Intern-adviseren-vitale-plek

De vitale plek

26-01-2016

‘Draai je maar om. Iemand voor je vader,’ zegt Morten Hjort, een befaamd begeleider van familie- en organisatieopstellingen. Hij laat zien hoe de relatie van een mededeelnemer met zijn vader lijkt op die met zijn opdrachtgever. Ik ben geraakt. In gedachten zie ik … lees verder.

Plaats commentaar
 
BusinessPartner

Businesspartner, kan dat?

15-01-2016

Een veelvoorkomende ambitie van professionals in shared service centra en stafdiensten of van interne specialisten is om als businesspartner van het lijnmanagement gezien te worden. Het maakt deel uit van competentieprofielen en ontwikkelprogramma’s worden erop los gelaten. Maar in de praktijk komt het toch maar lastig van de grond. En als je niet uitkijkt, slaat het al snel terug op de professionals. Lees verder.

Plaats commentaar