Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & ChangeEvents

Voor de nieuwste ontwikkelingen volg mijn twitteraccount of check deze site.

Boek&Festival

Een feest met toonaangevende schrijvers en lezers

ooa-logo

Bij deze nodigen we je van harte uit voor het Ooa Boek & Festival op 5 juni aanstaande.

Ieder jaar selecteert de Ooa-boekenjury de beste tien boeken in ons vak van het voorgaande jaar. Tijdens het Boek & Festival maak je kennis met deze boeken én de auteurs ervan, Ook wordt de Ooa-boek-van-het-jaarprijs uitgereikt.

Dit jaar trekken de Ooa en de Ambachtsschool samen op in het organiseren van dit festival, want ook voor ons zijn kennisdeling en vakontwikkeling belangrijke pijlers. Niet toevallig zijn een aantal van ons genomineerde of oud winnaar van deze boekenprijs.

logo

Er is een prachtige top tien van genomineerde boeken (zie onder) en alle bezoekers kunnen workshops volgen bij drie van deze tien. Je kunt je ‘helden’ dus ontmoeten en zelfs  aanraken en je krijgt desgewenst de top 10 boeken tegen een sterk gereduceerd tarief mee naar huis. Wie zijn de top 10 genomineerden van dit jaar?

  1. Route circulair, Dionne Ewen, Lieke Ossenblik, Helen Toxopeus, Guido Braam, Koninklijke Van Gorcum
  2. Imperfecte adviseur, Martijn van Ooijen, Thijs Homan, Aart Goedhart, Antonie van Nistelrooij, Barbara van der Steen, Marcel Kuhlmann en Mieke Moor, Kessels & Smit Publishers.
  3. Vertrouwen in de slimme samenleving, Sander Klous en Nart Wielaard, Atlas Contact
  4. In control? Thijs Homan, Boom Uitgevers
  5. De management ideeënfabriek, Stefan Heusinkveld, Boom Uitgevers
  6. Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties, Joost Kampen, Vakmedianet
  7. Professionaliteit in governance, Hans Strikwerda, Jaap ten Wolde, Vakmedianet
  8. Handboek teamcaching, Helpen zonder bemoeizucht, Martijn Vroemen, Vakmedianet
  9. Iedereen verandert, nu wij nog, Hans Vermaak, Vakmedianet
  10. Voorbij de eeuw van bureaucratie, Jan Herman de Baas, Boom Uitgeverij

Verder is er een speciale vermelding voor: Werken in het wit, Mieke Moor, uitgeverij IJzer.

Tussen de workshops geven enkele toonaangevende vakgenoten een inkijkje in wat lezen en schrijven voor hen persoonlijk brengt en betekent.

Het Boek & Festival vindt plaats op 5 juni te Fort Altena in Werkendam. Je bent vanaf 12.30 uur van harte welkom. Om 13.00 uur begint het programma.

De kosten voor deelname aan het festival bedragen voor niet-leden van de Ooa150 euro. Wanneer je je via ons opgeeft zijn de kosten slechts € 95,-. Voor dat bedrag krijg je een mooie middag, waarin je drie workshops kunt volgen en waarin je kennismaakt met inzichten van prominente vakgenoten. Daarnaast kun je ter plekke boeken naar wens met flinke kortingen aanschaffen.

Meld je aan door een email te sturen aan info@deambachtsschool.org. Geef in je mail je organisatie, naam en adres en laat ons weten wie je heeft uitgenodigd. Wij geven je aanmelding door aan de Ooa. Van hen ontvang je verdere informatie

Filmfestival ‘Corporate Bodies in a Post Truth Era’

ooa-logo

corporate-bodies-logo

haagse-hogeschool-logo

In september organiseert de Wetenschappelijke Raad (WR) van de Ooa in samenwerking met De Haagse Hogeschool en Filmhuis Den Haag het filmfestival Corporate Bodies. Een concept waarbij je via film verbanden legt met je adviescontext en met jezelf als adviseur. Paul Kloosterboer, lid van de WR, licht deze vorm van professionalisering toe. Lees verder.

Expeditie Ad Visere

Het werkverband adviseren waar je zelf deel van uitmaakt. Hoe maak je vitaal verschil te midden van alle gedoe?

Hoe creëer je eigenaarschap en verbinding tussen al die belanghebbenden, belangen en behoeften op al die niveaus?

voorblad-expeditie

Doel van de Expeditie Ad Visere is ontwikkelen van jezelf, je klussen én je klanten.

Geen vaardigheden, maar een trektocht langs individuele en systemische patronen in adviespraktijken. Met de vitale adviesplek als bestemming.

AvhG Cover

De Expeditie Ad Visere is voor doorgewinterde professionals met pittige adviesklussen en/of adviesteams waar ze leiding aan geven. En die meer impact en voldoening willen van hun inspanningen.

Op 19 september maken we kennis als expeditieteam en op 11 oktober gaan we echt op weg. Maandelijks leggen we een etappe af van twee tot vier dagdelen. In totaal komen we 6 keer (16 dagdelen) op basecamp, naast de intervisies tussen de etappes en natuurlijk het waarnemen en experimenteren in je eigen advies-praktijk. In april 2019 nemen we afscheid, waarna ieder zijn eigen pad vervolgt.

Interesse? Download hier de pdf, bel (06-53815187) of mail me.

WNW-BvhJ-cover

System@work

constellatieErvaar de kracht van organisatie- en familieopstellingen

Je loopt al langer tegen iets aan en het lukt niet echt om dit te veranderen. Terwijl je dit wel graag wilt. Bijvoorbeeld:

‘Ik heb moeite stevig mijn leiderschaps- of adviesplek in te nemen’
‘Ik heb de neiging steeds harder te werken, als anderen het niet doen’
‘Structureel samenwerken vind ik lastig: vroeg of laat gaat het botsen’
‘Ik voel mij onvoldoende serieus genomen in mijn rol’
‘Ik leg de lat hoog voor mijzelf en voor anderen, misschien wel eens te hoog’
‘Ik voel me in bepaalde situaties bij bepaalde mensen soms zo klein worden’
‘Ik krijg altijd direct allerlei ideeën, maar vind het daardoor soms lastig m’n koers vast te houden’

Stappen zetten

Een organisatie- of familieopstelling kan je hierbij helpen. Met behulp van een opstelling zie je snel waar het ‘vast zit’. En je ervaart hoe je zelf een positief verschil kunt maken. Na de opstelling kun je daar direct mee aan de slag.

Lees ervaringen van deelnemers aan familie- en organisatieopstellingen op de site van Leanne Steeghs, een van de grondleggers van System@work.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van collega’s, familieleden of andere belangrijke systemische elementen die een rol spelen bij jouw vraag. Verborgen dynamieken worden op deze manier snel zichtbaar. Via een opstelling kijk je waar je normaal niet kijkt en vind je nieuwe mogelijkheden. Als je denkt dat dit iets voor je is, neem contact met me op, dan bespreken we je vraag en de mogelijkheden.

Met wie en wanneer?

System@work is een groep van 10 professionele en gecertificeerde organisatiebegeleiders. Sinds 2011 organiseren we deze tweemaandelijkse opstellingenavonden voor onze cliënten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden met een vraagstuk. We werken praktijkgericht en integreren de nieuwste inzichten. En uiteraard bieden we veiligheid en vertrouwelijkheid.

20 april, 8 juni, 7 september, 19 oktober, 7 november en 7 december zijn de opstellingenavonden die in 2017 gepland staan.

banner-468x60-MIAD

De leergang Meesterschap in Adviseren richt zich op professionals die adviseren in en aan complexe en spanningsvolle organisatorische netwerken. De opleiding is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden. Docenten zijn gerenommeerde hoogleraren en praktijkprofessionals op het gebied van psychologie, economie, bedrijfskunde en biologie. De leergang geldt als onderdeel voor de academische titel Master of General Management (MGM).

Editie 4 start najaar 2017. Je kunt een informatiebijeenkomst annex proefcollege bijwonen op 4 september 2017. Daarnaast wordt Meesterschap in Adviseren als maatwerk ontwikkeltraject in steeds wisselende gedaantes in company uitgevoerd.