Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & ChangeEvents

Voor de nieuwste ontwikkelingen volg mijn twitteraccount of check deze site.

Het Tijdloze Helden Festival

logo

Wij van de ambachtsschool staan op de schouders van anderen. Wij leerden van hen het vak, werken met hun inzichten en zijn met hen onderdeel van een grote kennisgemeenschap. Ieder van ons heeft zijn leermeesters, helden, ‘klassieken’. We gebruiken ze veel in ons werk en grijpen er vaak op terug.

Op het Tijdloze-heldenfestival op 6 maart 2020 zetten we deze klassiekers centraal. In 13 verschillende workshops laten we je kennismaken met hun inzichten, wat wij ermee doen en helpen je het te vertalen naar je eigen praktijk. Meer informatie en inschrijven

ooa-logo

Boek&Festival

ooa-logo

1 april 2020 vindt het jaarlijkse Ooa Boek&Festival plaats.

Ieder jaar selecteert de Ooa-boekenjury de beste tien boeken in ons vak van het voorgaande jaar. Deelnemers aan het Boek & Festival maakten kennis met deze boeken én de auteurs ervan. Ook werd de Ooa-boek-van-het-jaarprijs uitgereikt.

Net als afgelopen jaar trekken de Ooa en de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen samen op in het organiseren van dit festival, want ook voor De Ambachtsschool zijn kennisdeling en vakontwikkeling belangrijke pijlers. Niet toevallig zijn een aantal van ons genomineerde of oud winnaar van deze boekenprijs.

logo

Gidsen in een spiegelpaleis

themadag VU Center for Executive Coaching

Overdracht doet zich voor op momenten dat we ons kwetsbaar of onmachtig voelen. Bijvoorbeeld via een beweging de ervaren onmacht uit te besteden aan een leider of een coach. Of door terug te vallen op bewegingen die we als kind maakten in dergelijke situaties. Cliënten brengen hun overdrachtspatronen vaak in als thema om op te werken, terwijl het parallel ook in het coachcontact optreedt. Bovendien zijn we er zelf ook niet vrij van. Voeg daarbij nog allerlei projecties en projectieve identificaties en in het coachcontact ontvouwt zich een waar spiegelpaleis. Wat helpt je om de weg te vinden?

Save the date: 2 oktober 2020 van 9.30 tot 16.30, midden van het land.

Meesterschap in Adviseren

banner-468x60-MIAD

De leergang Meesterschap in Adviseren richt zich op professionals die adviseren in en aan complexe en spanningsvolle organisatorische netwerken. De opleiding is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden. Docenten zijn gerenommeerde hoogleraren en praktijkprofessionals op het gebied van psychologie, economie, bedrijfskunde en biologie. De leergang geldt als onderdeel voor de academische titel Master of General Management (MGM).

Editie 7 start najaar 2019. Kom naar het proefcollege op 11 juni 2020! Daarnaast wordt Meesterschap in Adviseren als maatwerk ontwikkeltraject in steeds wisselende gedaantes in company uitgevoerd.

System@work

constellatieErvaar de kracht van organisatie- en familieopstellingen

Je loopt al langer tegen iets aan en het lukt niet echt om dit te veranderen. Terwijl je dit wel graag wilt. Bijvoorbeeld:

‘Ik heb moeite stevig mijn leiderschaps- of adviesplek in te nemen’
‘Ik heb de neiging steeds harder te werken, als anderen het niet doen’
‘Structureel samenwerken vind ik lastig: vroeg of laat gaat het botsen’
‘Ik voel mij onvoldoende serieus genomen in mijn rol’
‘Ik leg de lat hoog voor mijzelf en voor anderen, misschien wel eens te hoog’
‘Ik voel me in bepaalde situaties bij bepaalde mensen soms zo klein worden’
‘Ik krijg altijd direct allerlei ideeën, maar vind het daardoor soms lastig m’n koers vast te houden’

Stappen zetten

Een organisatie- of familieopstelling kan je hierbij helpen. Met behulp van een opstelling zie je snel waar het ‘vast zit’. En je ervaart hoe je zelf een positief verschil kunt maken. Na de opstelling kun je daar direct mee aan de slag.

Lees ervaringen van deelnemers aan familie- en organisatieopstellingen op de site van Leanne Steeghs, een van de grondleggers van System@work.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van collega’s, familieleden of andere belangrijke systemische elementen die een rol spelen bij jouw vraag. Verborgen dynamieken worden op deze manier snel zichtbaar. Via een opstelling kijk je waar je normaal niet kijkt en vind je nieuwe mogelijkheden. Als je denkt dat dit iets voor je is, neem contact met me op, dan bespreken we je vraag en de mogelijkheden.

Met wie en wanneer?

System@work is een groep van 10 professionele en gecertificeerde organisatiebegeleiders. Sinds 2011 organiseren we deze tweemaandelijkse opstellingenavonden voor onze cliënten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden met een vraagstuk. We werken praktijkgericht en integreren de nieuwste inzichten. En uiteraard bieden we veiligheid en vertrouwelijkheid.