Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & ChangeEvents

Voor de nieuwste ontwikkelingen volg mijn twitteraccount of check deze site.

Boek&Festival

Een feest met toonaangevende schrijvers en lezers

ooa-logo

11 juni 2019 vindt het jaarlijkse Ooa Boek&Festival plaats.

Ieder jaar selecteert de Ooa-boekenjury de beste tien boeken in ons vak van het voorgaande jaar. Deelnemers aan het Boek & Festival maakten kennis met deze boeken én de auteurs ervan. Ook werd de Ooa-boek-van-het-jaarprijs uitgereikt.

Net als vorig jaar trekken de Ooa en de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen samen op in het organiseren van dit festival, want ook voor De Ambachtsschool zijn kennisdeling en vakontwikkeling belangrijke pijlers. Niet toevallig zijn een aantal van ons genomineerde of oud winnaar van deze boekenprijs.

logo

System@work

constellatieErvaar de kracht van organisatie- en familieopstellingen

Je loopt al langer tegen iets aan en het lukt niet echt om dit te veranderen. Terwijl je dit wel graag wilt. Bijvoorbeeld:

‘Ik heb moeite stevig mijn leiderschaps- of adviesplek in te nemen’
‘Ik heb de neiging steeds harder te werken, als anderen het niet doen’
‘Structureel samenwerken vind ik lastig: vroeg of laat gaat het botsen’
‘Ik voel mij onvoldoende serieus genomen in mijn rol’
‘Ik leg de lat hoog voor mijzelf en voor anderen, misschien wel eens te hoog’
‘Ik voel me in bepaalde situaties bij bepaalde mensen soms zo klein worden’
‘Ik krijg altijd direct allerlei ideeën, maar vind het daardoor soms lastig m’n koers vast te houden’

Stappen zetten

Een organisatie- of familieopstelling kan je hierbij helpen. Met behulp van een opstelling zie je snel waar het ‘vast zit’. En je ervaart hoe je zelf een positief verschil kunt maken. Na de opstelling kun je daar direct mee aan de slag.

Lees ervaringen van deelnemers aan familie- en organisatieopstellingen op de site van Leanne Steeghs, een van de grondleggers van System@work.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van collega’s, familieleden of andere belangrijke systemische elementen die een rol spelen bij jouw vraag. Verborgen dynamieken worden op deze manier snel zichtbaar. Via een opstelling kijk je waar je normaal niet kijkt en vind je nieuwe mogelijkheden. Als je denkt dat dit iets voor je is, neem contact met me op, dan bespreken we je vraag en de mogelijkheden.

Met wie en wanneer?

System@work is een groep van 10 professionele en gecertificeerde organisatiebegeleiders. Sinds 2011 organiseren we deze tweemaandelijkse opstellingenavonden voor onze cliënten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden met een vraagstuk. We werken praktijkgericht en integreren de nieuwste inzichten. En uiteraard bieden we veiligheid en vertrouwelijkheid.

20 april, 8 juni, 7 september, 19 oktober, 7 november en 7 december zijn de opstellingenavonden die in 2017 gepland staan.

Meesterschap in Adviseren

banner-468x60-MIAD

De leergang Meesterschap in Adviseren richt zich op professionals die adviseren in en aan complexe en spanningsvolle organisatorische netwerken. De opleiding is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden. Docenten zijn gerenommeerde hoogleraren en praktijkprofessionals op het gebied van psychologie, economie, bedrijfskunde en biologie. De leergang geldt als onderdeel voor de academische titel Master of General Management (MGM).

Editie 6 start najaar 2019. Daarnaast wordt Meesterschap in Adviseren als maatwerk ontwikkeltraject in steeds wisselende gedaantes in company uitgevoerd.