Paul Kloosterboer

patterns & possibilities in

Consulting & ChangeEvents

Voor de nieuwste ontwikkelingen volg mijn twitteraccount of check deze site.

Expeditie Ad Visere

Het werkverband adviseren waar je zelf deel van uitmaakt. Hoe maak je vitaal verschil te midden van alle gedoe?

Hoe creëer je eigenaarschap en verbinding tussen al die belanghebbenden, belangen en behoeften op al die niveaus?

voorblad-expeditie

Doel van de Expeditie Ad Visere is ontwikkelen van jezelf, je klussen én je klanten.

Geen vaardigheden, maar een trektocht langs individuele en systemische patronen in adviespraktijken. Met de vitale adviesplek als bestemming.

AvhG Cover

De Expeditie Ad Visere is voor doorgewinterde professionals met pittige adviesklussen en/of adviesteams waar ze leiding aan geven. En die meer impact en voldoening willen van hun inspanningen.

Op 19 september maken we kennis als expeditieteam en op 11 oktober gaan we echt op weg. Maandelijks leggen we een etappe af van twee tot vier dagdelen. In totaal komen we 6 keer (16 dagdelen) op basecamp, naast de intervisies tussen de etappes en natuurlijk het waarnemen en experimenteren in je eigen advies-praktijk. In april 2019 nemen we afscheid, waarna ieder zijn eigen pad vervolgt.

Interesse? Download hier de pdf, bel (06-53815187) of mail me.

WNW-BvhJ-cover

System@work

constellatieErvaar de kracht van organisatie- en familieopstellingen

Je loopt al langer tegen iets aan en het lukt niet echt om dit te veranderen. Terwijl je dit wel graag wilt. Bijvoorbeeld:

‘Ik heb moeite stevig mijn leiderschaps- of adviesplek in te nemen’
‘Ik heb de neiging steeds harder te werken, als anderen het niet doen’
‘Structureel samenwerken vind ik lastig: vroeg of laat gaat het botsen’
‘Ik voel mij onvoldoende serieus genomen in mijn rol’
‘Ik leg de lat hoog voor mijzelf en voor anderen, misschien wel eens te hoog’
‘Ik voel me in bepaalde situaties bij bepaalde mensen soms zo klein worden’
‘Ik krijg altijd direct allerlei ideeën, maar vind het daardoor soms lastig m’n koers vast te houden’

Stappen zetten

Een organisatie- of familieopstelling kan je hierbij helpen. Met behulp van een opstelling zie je snel waar het ‘vast zit’. En je ervaart hoe je zelf een positief verschil kunt maken. Na de opstelling kun je daar direct mee aan de slag.

Lees ervaringen van deelnemers aan familie- en organisatieopstellingen op de site van Leanne Steeghs, een van de grondleggers van System@work.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van collega’s, familieleden of andere belangrijke systemische elementen die een rol spelen bij jouw vraag. Verborgen dynamieken worden op deze manier snel zichtbaar. Via een opstelling kijk je waar je normaal niet kijkt en vind je nieuwe mogelijkheden. Als je denkt dat dit iets voor je is, neem contact met me op, dan bespreken we je vraag en de mogelijkheden.

Met wie en wanneer?

System@work is een groep van 10 professionele en gecertificeerde organisatiebegeleiders. Sinds 2011 organiseren we deze tweemaandelijkse opstellingenavonden voor onze cliënten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden met een vraagstuk. We werken praktijkgericht en integreren de nieuwste inzichten. En uiteraard bieden we veiligheid en vertrouwelijkheid.

20 april, 8 juni, 7 september, 19 oktober, 7 november en 7 december zijn de opstellingenavonden die in 2017 gepland staan.

banner-468x60-MIAD

De leergang Meesterschap in Adviseren richt zich op professionals die adviseren in en aan complexe en spanningsvolle organisatorische netwerken. De opleiding is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden. Docenten zijn gerenommeerde hoogleraren en praktijkprofessionals op het gebied van psychologie, economie, bedrijfskunde en biologie. De leergang geldt als onderdeel voor de academische titel Master of General Management (MGM).

Editie 4 start najaar 2017. Je kunt een informatiebijeenkomst annex proefcollege bijwonen op 4 september 2017. Daarnaast wordt Meesterschap in Adviseren als maatwerk ontwikkeltraject in steeds wisselende gedaantes in company uitgevoerd.